Żywność konwencjonalna versus żywność wysokiej jakości
dc.contributor.author | Kowalczyk, Stanisław | |
dc.contributor.editor | Kwasek, Mariola | |
dc.date.accessioned | 2019-04-29T07:02:36Z | |
dc.date.available | 2019-04-29T07:02:36Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.citation | Kowalczyk S. Żywność konwencjonalna versus żywność wysokiej jakości. W: Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym. (47), Zrównoważone systemy żywnościowe / red. M. Kwasek, Warszawa, 2018. | pl |
dc.identifier.isbn | 978-83-7658-763-9 | pl |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12182/698 | |
dc.description.abstract | W monografii przedstawiono zagadnienia dotyczące: systemów jakości żywności wraz z ich elementami składowymi i typologią, czynników decydujących o ewolucji modeli konsumpcji oraz sił napędowych zaistniałych zmian, żywności wysokiej jakości (ekologicznej, regionalnej i tradycyjnej), jak również rolnictwa precyzyjnego. Celem pracy jest próba oceny korzyści dla zdrowia człowieka i środowiska przyrodniczego wynikających ze zrównoważonych systemów żywnościowych. | pl |
dc.language.iso | pl | |
dc.publisher | Instytut Ekonomiki, Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy | pl |
dc.rights | Dozwolony użytek | * |
dc.subject | żywność wysokiej jakości | pl |
dc.subject | rolnictwo ekologiczne | pl |
dc.subject | produkty regionalne | pl |
dc.subject | modele konsumpcji | pl |
dc.subject | high-quality food | en |
dc.subject | organic farming | en |
dc.subject | regional products | en |
dc.subject | consumption models | en |
dc.title | Żywność konwencjonalna versus żywność wysokiej jakości | pl |
dc.type | booksection | pl |
dc.contributor.organization | Instytut Ekonomiki, Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy | pl |
dc.description.edition | I | pl |
dc.description.physical | 36-80 | pl |
dc.description.series | Monografie Programu Wieloletniego, nr 83; Rolnictwo Polskie i UE 2020+ : wyzwania, szanse, zagrożenia, propozycje : program wieloletni 2015-2019 | pl |
dc.title.container | Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym. (47), Zrównoważone systemy żywnościowe | pl |
dc.identifier.urlpublisher | https://www.ierigz.waw.pl/publikacje | pl |
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)

Using this material is possible in accordance with the relevant provisions of fair use or other exceptions provided by law. Other use requires the consent of the holder.