Żywność konwencjonalna versus żywność wysokiej jakości
dc.contributor.author | Kowalczyk, Stanisław | |
dc.contributor.editor | Kwasek, Mariola | |
dc.date.accessioned | 2019-04-29T07:02:36Z | |
dc.date.available | 2019-04-29T07:02:36Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.citation | Kowalczyk S. Żywność konwencjonalna versus żywność wysokiej jakości. W: Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym. (47), Zrównoważone systemy żywnościowe / red. M. Kwasek, Warszawa, 2018. | pl |
dc.identifier.isbn | 978-83-7658-763-9 | pl |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12182/698 | |
dc.description.abstract | W monografii przedstawiono zagadnienia dotyczące: systemów jakości żywności wraz z ich elementami składowymi i typologią, czynników decydujących o ewolucji modeli konsumpcji oraz sił napędowych zaistniałych zmian, żywności wysokiej jakości (ekologicznej, regionalnej i tradycyjnej), jak również rolnictwa precyzyjnego. Celem pracy jest próba oceny korzyści dla zdrowia człowieka i środowiska przyrodniczego wynikających ze zrównoważonych systemów żywnościowych. | pl |
dc.language.iso | pl | |
dc.publisher | Instytut Ekonomiki, Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy | pl |
dc.rights | Dozwolony użytek | * |
dc.subject | żywność wysokiej jakości | pl |
dc.subject | rolnictwo ekologiczne | pl |
dc.subject | produkty regionalne | pl |
dc.subject | modele konsumpcji | pl |
dc.subject | high-quality food | en |
dc.subject | organic farming | en |
dc.subject | regional products | en |
dc.subject | consumption models | en |
dc.title | Żywność konwencjonalna versus żywność wysokiej jakości | pl |
dc.type | booksection | pl |
dc.contributor.organization | Instytut Ekonomiki, Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy | pl |
dc.description.edition | I | pl |
dc.description.physical | 36-80 | pl |
dc.description.series | Monografie Programu Wieloletniego, nr 83; Rolnictwo Polskie i UE 2020+ : wyzwania, szanse, zagrożenia, propozycje : program wieloletni 2015-2019 | pl |
dc.title.container | Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym. (47), Zrównoważone systemy żywnościowe | pl |
dc.identifier.urlpublisher | https://www.ierigz.waw.pl/publikacje | pl |
Pliki tej pozycji
Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach
Korzystanie z tego materiału jest możliwe zgodnie z właściwymi przepisami o dozwolonym użytku lub o innych wyjątkach przewidzianych w przepisach prawa, a korzystanie w szerszym zakresie wymaga uzyskania zgody uprawnionego.