Szukaj
Wyświetlanie pozycji 1-6 z 6
Food Safety as a New Science Discipline
(2019)
The article is dedicated to the complex processes of science development, especially the separation of new disciplines and sub-disciplines of knowledge. Its main aim is showing the process and conditions of separation of ...
Creation of ecological competences within a company — a theoretical approach
(2019)
Ecological competences, similarly to ecological products, technologies and innovations have
played an increasingly important role in the development of the company, determining both the
increase in company’s value ...
Konflikt: tradycja versus nowoczesność na przykładzie żywności
(2019)
Celem artykułu jest analiza wzajemnych relacji „tradycji” i „nowoczesności” (nowości). Konfrontacja tych dwóch kategorii prowadzi często do konfliktów wartości i ustaleń przeszłości z tymi zorientowanymi na przyszłość. ...
Refleksje na kanwie książki Diane Coyle pt. PKB: krótka, lecz emocjonująca historia, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2018
(2019-08)
Tajemniczy i (nie)zawodny PKB to tytuł przedmowy mojego autorstwa do wydanego przez Wydawnictwo Naukowe PWN w 2018 roku przekładu książki brytyjskiej profesor Diane Coyle pt. PKB: krótka, lecz emocjonująca historia [Coyle, ...
Po co nam Społeczna Gospodarka Rynkowa? (fragmenty referatu)
(2019-11)
Postawione w tytule referatu pytanie ma znaczenie zarówno teoretyczne, jak i praktyczne. Z teoretycznego punktu widzenia społeczna gospodarka rynkowa to koncepcja, której korzenie wywodzą się z niemieckiej szkoły historycznej ...
Diagnosing and developing the e-business competencies of the "Z" generation
(2019)
The purpose of the article is to present an example of a diagnostic tool for identifying the competence gap of representatives of the “Z” generation who want to conduct business in the e-business model. The first part ...