Wyświetlanie pozycji 45-47 z 47

    • Zarządzanie kompetencjami jako podstawowy element systemu zarządzania bezpieczeństwem 

      Trzcieliński, Stefan; Vanharanta, Hannu; Czainska, Katarzyna; Królas, Paweł (Wydawnictwo WSGE, 2008)
      Autorzy artykułu przedstawili rezultaty dwóch projektów badawczych dotyczących kultury bezpieczeństwa: pierwszy zatytułowany „Projekt Rozwoju Kompetencji Służb Ratowniczych” (rozpoczęty w czerwcu 2006r.); drugi: „Concern ...
    • Zmiany regulacji w zakresie prawa żywnościowego a konkurencyjność firm spożywczych w Unii Europejskiej 

      Oleszczuk, Daria; Kowalczyk, Stanisław (Oficyna Wydawnicza SGH - Szkoła Główna Handlowa w Warszawie, 2017)
      W pracy poddano analizie dwie główne instytucje wymienione w klasyfikacji Northa, tj. ograniczenia formalne oraz sankcje, czyli przynależne tym ograniczeniom właściwości wykonawcze w zakresie bezpieczeństwa żywności na ...
    • Znaczenie kultury organizacyjnej w dobie globalizacji 

      Czainska, Katarzyna (Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, 2012)
      W referacie zaprezentowano skrócony opis badań międzynarodowych, prowadzonych w Wielkiej Brytanii, Indiach, Nigerii i Polsce, dotyczących zmiany znaczenia kultury organizacyjnej w kontekście procesów globalizacyjnych. ...