Przeglądaj Rozdziały w monografiach / Books sections według tematu "company"
Wyświetlanie pozycji 1-2 z 2
-
Zmiany regulacji w zakresie prawa żywnościowego a konkurencyjność firm spożywczych w Unii Europejskiej
(Oficyna Wydawnicza SGH - Szkoła Główna Handlowa w Warszawie, 2017)W pracy poddano analizie dwie główne instytucje wymienione w klasyfikacji Northa, tj. ograniczenia formalne oraz sankcje, czyli przynależne tym ograniczeniom właściwości wykonawcze w zakresie bezpieczeństwa żywności na ... -
Wzornikowa skala oceny zagrożenia utraty płynności w przedsiębiorstwach
(Oficyna Wydawnicza SGH - Szkoła Główna Handlowa, 2022)Liczba wskaźników stosowanych do badania kondycji ekonomiczno-finansowej podmiotów gospodarczych jest ogromna i przekracza już możliwości racjonalnego wykorzystania ich wszystkich w rzetelnych ocenach. Stąd zarówno naukowcy, ...