Wzrost turbulencji na rynku globalnym a bezpieczeństwo i jakość żywności
dc.contributor.author | Kowalczyk, Stanisław | |
dc.contributor.editor | Sobiecki, Roman | |
dc.date.accessioned | 2019-02-14T09:44:50Z | |
dc.date.available | 2019-02-14T09:44:50Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.citation | Kowalczyk S., Wzrost turbulencji na rynku globalnym a bezpieczeństwo i jakość żywności. W: Przeciwdziałanie turbulencjom w gospodarce / red. Sobiecki R., Warszawa, 2015. | pl |
dc.identifier.isbn | 978-83-8030-003-3 | pl |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12182/680 | |
dc.description.abstract | Współcześnie problem bezpieczeństwa żywności ma priorytetowe miejsce zarówno w strategiach i planach poszczególnych krajów, jak i organizacji regionalnych czy instytucji globalnych (Codex Alimentarius). Skuteczna realizacja przedsięwzięć związanych z zapewnieniem konsumentom bezpiecznej żywności w zglobalizowanej gospodarce wymaga jednak sprawnych rozwiązań głównie na szczeblu ponadkrajowym – rozwiązań zgodnych ze strategią wyrażoną w języku angielskim przez 3C, czyli: communication (komunikowanie/powiadamianie), cooperation (współpraca) i coordination (koordynacja działań). Bez informowania instytucji urzędowej kontroli żywności o przypadkach oszustw żywnościowych i żywności zafałszowanej, bez ich skutecznej współpracy i koordynacji tychże działań przez organy nadrzędne nie jest możliwe spełnienie postulatu żywności wolnej od zafałszowań, czyli żywności bezpiecznej... (fragment tekstu) | pl |
dc.language.iso | pl | |
dc.publisher | Oficyna Wydawnicza SGH - Szkoła Główna Handlowa w Warszawie | pl |
dc.rights | Dozwolony użytek | * |
dc.subject | rynek żywnościowy | pl |
dc.subject | fałszowanie żywności | pl |
dc.subject | bezpieczeństwo żywności | pl |
dc.subject | systemy bezpieczeństwa żywności | pl |
dc.subject | jakość żywności | pl |
dc.subject | food market | en |
dc.subject | food adulteration | en |
dc.subject | food safety | en |
dc.subject | food safety systems | en |
dc.subject | food quality | en |
dc.title | Wzrost turbulencji na rynku globalnym a bezpieczeństwo i jakość żywności | pl |
dc.type | booksection | pl |
dc.contributor.organization | Szkoła Główna Handlowa w Warszawie | pl |
dc.description.physical | 13-64 | pl |
dc.title.container | Przeciwdziałanie turbulencjom w gospodarce | pl |
dc.identifier.urlpublisher | http://wydawnictwo.sgh.waw.pl/ | pl |
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)

Using this material is possible in accordance with the relevant provisions of fair use or other exceptions provided by law. Other use requires the consent of the holder.