Wzrost turbulencji na rynku globalnym a bezpieczeństwo i jakość żywności
dc.contributor.author | Kowalczyk, Stanisław | |
dc.contributor.editor | Sobiecki, Roman | |
dc.date.accessioned | 2019-02-14T09:44:50Z | |
dc.date.available | 2019-02-14T09:44:50Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.citation | Kowalczyk S., Wzrost turbulencji na rynku globalnym a bezpieczeństwo i jakość żywności. W: Przeciwdziałanie turbulencjom w gospodarce / red. Sobiecki R., Warszawa, 2015. | pl |
dc.identifier.isbn | 978-83-8030-003-3 | pl |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12182/680 | |
dc.description.abstract | Współcześnie problem bezpieczeństwa żywności ma priorytetowe miejsce zarówno w strategiach i planach poszczególnych krajów, jak i organizacji regionalnych czy instytucji globalnych (Codex Alimentarius). Skuteczna realizacja przedsięwzięć związanych z zapewnieniem konsumentom bezpiecznej żywności w zglobalizowanej gospodarce wymaga jednak sprawnych rozwiązań głównie na szczeblu ponadkrajowym – rozwiązań zgodnych ze strategią wyrażoną w języku angielskim przez 3C, czyli: communication (komunikowanie/powiadamianie), cooperation (współpraca) i coordination (koordynacja działań). Bez informowania instytucji urzędowej kontroli żywności o przypadkach oszustw żywnościowych i żywności zafałszowanej, bez ich skutecznej współpracy i koordynacji tychże działań przez organy nadrzędne nie jest możliwe spełnienie postulatu żywności wolnej od zafałszowań, czyli żywności bezpiecznej... (fragment tekstu) | pl |
dc.language.iso | pl | |
dc.publisher | Oficyna Wydawnicza SGH - Szkoła Główna Handlowa w Warszawie | pl |
dc.rights | Dozwolony użytek | * |
dc.subject | rynek żywnościowy | pl |
dc.subject | fałszowanie żywności | pl |
dc.subject | bezpieczeństwo żywności | pl |
dc.subject | systemy bezpieczeństwa żywności | pl |
dc.subject | jakość żywności | pl |
dc.subject | food market | en |
dc.subject | food adulteration | en |
dc.subject | food safety | en |
dc.subject | food safety systems | en |
dc.subject | food quality | en |
dc.title | Wzrost turbulencji na rynku globalnym a bezpieczeństwo i jakość żywności | pl |
dc.type | booksection | pl |
dc.contributor.organization | Szkoła Główna Handlowa w Warszawie | pl |
dc.description.physical | 13-64 | pl |
dc.title.container | Przeciwdziałanie turbulencjom w gospodarce | pl |
dc.identifier.urlpublisher | http://wydawnictwo.sgh.waw.pl/ | pl |
Pliki tej pozycji
Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach
Korzystanie z tego materiału jest możliwe zgodnie z właściwymi przepisami o dozwolonym użytku lub o innych wyjątkach przewidzianych w przepisach prawa, a korzystanie w szerszym zakresie wymaga uzyskania zgody uprawnionego.